Responsive Design

Vandaag de dag worden websites veel op mobiele apparaten (smartphones, tablets) bekeken. Om deze behoefte in te vullen kunt u natuurlijk kiezen voor een aparte mobiele website, die is afgestemd op de over het algemeen kleinere schermen van dergelijke apparatuur.

Een alternatief hiervoor is een site die is ontwikkeld middels de principes van Responsive design, waarbij afbeeldingen en tekstgroottes mee schalen, het menu, de navigatie en de indeling zich aan past. Uw website kan hierdoor zonder beperking op ieder apparaat worden bekeken.

Een website die volgende deze principes is ontwikkeld biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van een mobiele website, zoals:

  • Er hoeven geen verschillende websites te worden gemaakt voor verschillende apparaten.
  • Het aanpassen en onderhouden van de inhoud doet u eenmalig en op één plek. Uw inhoud is dus altijd up-to-date.
  • De totale ontwikkeltijd is korter en hiermee de kosten lager. In plaats van een normale en een mobiele website wordt er maar één website ontwikkeld.
  • Er zijn geen beperkingen ten aanzien van de informatie die u aanbiedt aan uw bezoekers, ongeacht het apparaat dat hij of zij gebruikt.


Iedere website wordt door MEDE webdesign gebouwd volgens de principes van Responsive Design, zodat uw website voor iedere bezoeker toegankelijk is.